El passat dijous 25 d'octubre vam anar a veure una conferència de Francesco Tonnuci a la Plaça dels Àngels.
Francesco Tonnucci és un pensador, psicopedagog i dibuixant Italià.
Aquest personatge va explicar el que ell pensava, sobre temes relacionats amb les TIC, l'escola, la família i l'infant, mitjançant una sèrie de preguntes que li feia en Miquel Àngel Prats, el nostre professor.
Va estar molt interessant aquesta conferència ja que aquest home té una manera particular de pensar i en molts aspectes la comparteixo.
M'agradaria destacar una part de la conferència on l'Italià va respondre a la pregunta: ''El aula, ¿cómo tendría que ser un aula en el s.XXI?''. La seva resposta va ser: ''Yo creo que las aulas deberían desaparecer, parecen jaulas. Aulas una igual a la otra i pasillos vacios. Los alumnos pasan demasiado tiempo sentados, pueden estarse hasta 5 horas y es innatural.
Los cambios de clase se basan en cambiar una mujer por un hombre en algunos casos y ya cambiar el chip de castellano a catalán, matemáticas...
Los niños no se enteran. Cambiar las aulas y utilizar los mismos espacios específicos para tener talleres y laboratorios. Así, si los alumnos cambian de aula cambian de entorno. Y pueden moverse. Espacio de lectura, laboratorios, clase de are, ninguno necesariamente con sillas y mesas. Estos lugares pueden recordar a nuestras casas, ya que no todos los sitios son iguales.''
M'ha semblat molt interessant aquesta resposta, per això la volia compartir amb vosaltres. Té molta raó en el fet que l'escola és un lloc on passen molt temps els nens i a les aules els alumnes s'han de poder moure, poder fer classes més dinàmiques. S'han de crear ambients determinats per a alguna que pugin facilitar l'aprenentatge del nen, ja que és cert que als canvis de classe només canvia la persona, o en alguns llocs ni això i per al nen és molt difícil passar en cinc minuts d'una matèria com per exemple matemàtiques a socials, o de castellà a anglès.
Per acabar a la dreta os deixo una fotografia de l'Italià signant els llibres al final de la conferència.
Fins aviat!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario