martes, 30 de octubre de 2012

Conferència Francesco Tonnucci: Les TIC, l'escola, la familia i els infants.


El passat dijous 25 d'octubre vam anar a veure una conferència de Francesco Tonnuci a la Plaça dels Àngels.

Francesco Tonnucci és un pensador, psicopedagog i dibuixant Italià.
Aquest personatge va explicar el que ell pensava, sobre temes relacionats amb les TIC, l'escola, la família i l'infant, mitjançant una sèrie de preguntes que li feia en Miquel Àngel Prats, el nostre professor.
Va estar molt interessant aquesta conferència ja que aquest home té una manera particular de pensar i en molts aspectes la comparteixo.

M'agradaria destacar una part de la conferència on l'Italià va respondre a la pregunta: ''El aula, ¿cómo tendría que ser un aula en el s.XXI?''.                 La seva resposta va ser: ''Yo creo que las aulas deberían desaparecer, parecen jaulas. Aulas una igual a la otra i pasillos vacios. Los alumnos pasan demasiado tiempo sentados, pueden estarse hasta 5 horas y es innatural.
Los cambios de clase se basan en cambiar una mujer por un hombre en algunos casos y ya cambiar el chip de castellano a catalán, matemáticas...
Los niños no se enteran. Cambiar las aulas y utilizar los mismos espacios específicos para tener talleres y laboratorios. Así, si los alumnos cambian de aula cambian de entorno. Y pueden moverse. Espacio de lectura, laboratorios, clase de are, ninguno necesariamente con sillas y mesas. Estos lugares pueden recordar a nuestras casas, ya que no todos los sitios son iguales.''

M'ha semblat molt interessant aquesta resposta, per això la volia compartir amb vosaltres. Té molta raó en el fet que l'escola és un lloc on passen molt temps els nens i a les aules els alumnes s'han de poder moure, poder fer classes més dinàmiques. S'han de crear ambients determinats per a alguna que pugin facilitar l'aprenentatge del nen, ja que és cert que als canvis de classe només canvia la persona, o en alguns llocs ni això i per al nen és molt difícil passar en cinc minuts d'una matèria com per exemple matemàtiques a socials, o de castellà a anglès.  




Per acabar a la dreta os deixo una fotografia de l'Italià signant els llibres al final de la conferència.
Fins aviat!!!

Les TAC a l'escola!

El divendres a GiTiC vam aprendre a utilitzar la pissarra digital interactiva. 
La pissarra digital interactiva és un ordinador connectat a un projector al qual s'accedeix des de la mateixa pantalla, és sensible al tacte, no cal utilitzar el ratolí. Per utilitzar-la s'ha de calibrar ja que al ser tàctil s'ha pogut moure el projector, i sinó detectaria bé el dit. Va estar una classe molt divertida, en Miquel Àngel Prats, el nostre profesor de GiTiC ens va ensenyat com funcionava. Van sortit alguns voluntaris per veure com seria la pràctica d'aquesta, i com la podríem utilitzar en las classes amb els nens.
Aquesta pissarra és molt interessant i crec que si es sap utilitzar pot ser un molt bon a suport a qualsevol classe de primària.
En conclusió, he apres que treballar amb les TAC a l'escola pot ser molt enriquidor i divertit pels nens!!
Fins aviat! 

viernes, 19 de octubre de 2012

Benvinguts!

Benvinguts al meu bloc

Aquesta és la primera entrada, i encara no se ben bé com va això...

Sóc alumne de educació primària a Blanquerna.
Avui hem començat el nostre treball individual de l'assignatura GiTiC.
Consisteix en fer un dossier personal d'aprenentatge, és a dir, en crear aquest bloc personal on escriuré tots els coneixements i reflexions que provinguin del que anem fent durant aquesta assignatura i seminari.
Al nostre bloc podem escriure reflexions, pensaments, experiènciesvivències, lectures, debats... També podem penjar fotos i enllaços.
Haurem de fer dues o tres aportacions a la setmana així que aquesta serà la primera però no la última!
Fins aviat!